Alla inlägg den 16 januari 2008

Av jeanette - 16 januari 2008 22:28

ja, jag skulle vilja börja med en liten parentes. När man loggar in på msn möts man ständigt av annonser och reklam. Bland annat en käck liten hälsning från en nätdejtingsajt där frasen "jag saknar någon som glömmer att ta ut soporna" ska få en att inse att man kanske är i behov av en pojkvän trots allt och att lösningen på detta dilemma skulle vara att klicka sig fram på motesplatsen.se. Nu är det faktiskt inte nätdejting jag söker, faktiskt är det en av de sista sakerna jag skulle ägna mig åt. Men vad jag faktiskt skulle uppskatta var någon som tog ut soporna!

 I varje familj är "någon" den mest uppskattade familjemedlemmen och "ingen" den mest illa omtyckta. Många är de gånger man ställt sig frågan varför "ingen" tagit ut soporna och därefter lite försynt (eller snarare irriterat) bett "någon" att göra det iställlet. Ofta (måste jag ändå erkänna) fick jag ikläda mig rollen som "någon" eftersom jag som familjens minsting alltid varit den med mest raska ben och därför sällan kunnat hitta på bra ursäkter till att slippa. Dock ska det inte stickas under stol med att parenteserna minsann också dragit sitt strå till stacken. Vad jag hur som helst ville komma fram till med denna lilla inledande parentes är att vi nog faktiskt skulle behöva "någon" i vår korridor som diskade och städade. I takt med att man lär känna varandra känns inte den präktiga fasaden om att man "alltid diskar och torkar upp på bänkarna efter sig" alls lika viktig att upprätthålla.


Nåväl, imorgon är det tentadags. Förberedelserna har varit många. Hela två gånger har jag varit i affären för att proviantera. Klockslaget för tentan är nämligen 14-19, vilket är min sämsta tid på dagen. Efter lunch drabbas jag av en paltkoma alltför svår att uthärda utan överdriven konsumtion av såväl kaffe som dextrosol eller andra sockerbaserade tilltugg. Därför har naturgodis inhandlats (och redan ätits upp så klart, vilket gör att ett besök till affären är oundvikligt i morgon) och även Coca Cola. För första gången i mitt liv är jag dessutom stolt ägare till ett Fridge pack. Fantastiskt hur ens kyl kan förvandlas till en veritabel Cola-maskin. Att detta antagligen kommer leda till att man efter helgen bälgat i sig hela 330 cl cola, som ju egentligen inte är den nyttigaste drycken kan man dock bortse från. Att det dessutom strider ganska så rejält med mitt medvetna tänkande jag skulle börja med år 2008 att ha tio aluminiumburkar i kylen kan man också bortse från, för både rismjölken och hallonsylten som inhandlades pryddes med små gröna tecken som antydde att produkterna var  "bio" och "krav". Vad mer kan man egentligen begära av en människa?

Ovido - Quiz & Flashcards